ostergarnslandet.se


Sandskulpturtävling
Sandviken Gammelgarn
Sandskulptur

Årets sandskulpturtävling i Sandviken på Östergarn samlade närmare 170 deltagare fördelade på 46 lag. Det strålande vädret bidrog till att skapa perfekta förutsättningar för en riktig familjedag på stranden.
       Arrangörer var som vanligt Östergarns Idrottsförening, som står bakom hela Östergarnsveckan.
       Temat för tävlingen var ovanligt väl valt, ansåg tävlingsledaren Jan Åberg. Vad passar bättre än "Sandloppor och solsting" på sommarens varmaste dag? Kanske bidrog också värmen till att ovaligt många bidrag hade påfallande erotiska förtecken?
       Den omutliga juryn bestod av Bertil Jacobsson, bilvårdare på Fakle, Eva Östman som är mamma till butiken Östmans Töisar i Herrvik och Karin Hjulström Lihv, stolt innehavare av missionshuset i Sjaustru.
       Tillsammans kom de fram till följande segerparad:
       I vuxenklassen segrade "Kamel med solsting" av gruppen Vatten vore gott. På andra plats följde det impressionistiska slottet "Hägring" av Värstinglaget. Och på tredje plats det stilla porlande "Victoriafallet" av Ulf Hebel.
       I barnklassen gick segern till Andreas och Robins "Sandloppa med solsting". På andra plats parkerade den svala "Paradispyramiden" som skickligt skulpterats av Andreas och hans vänner. Och vad vore bättre på tredje plats än "Sommar på Gotland" av gruppen Lilla väg.  /JÅ

Sandskulptur Sandskulptur

Sandskulptur Sandskulptur

Sandskulptur Sandskulptur Sandskulptur

Foto © Arthur Ross/GuteBild 30 juli 2003
ostergarnslandet.se